Samenkomst

Elke zondag vanaf 10.00 uur komen we samen voor een kerkdienst in een informele setting. We zitten aan tafeltjes in de kerkzaal en beginnen met een moment van ontmoeting onder het genot van koffie en thee.

Om 10.15 uur begint de kerkdienst waarin we een aantal liederen met elkaar zingen onder begeleiding van orgel, piano, gitaar en/of cagon. We maken gebruik van een beamer en zingen liederen uit diverse bundels, waaronder Opwekking, Sela, Johannes de Heer en Psalmen. We streven ernaar dat het taalgebruik begrijpelijk en eigentijds is. We lezen uit de bijbel en een spreker geeft over dit gedeelte uitleg. Daarnaast is er ruimte voor gebed.

Onze samenkomsten hebben een laagdrempelig karakter en regelmatig is er interactie tussen voorgangers en bezoekers van de samenkomst. Rond 11.15 uur ronden we de kerkdienst af en is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie en thee.

Elke veertien dagen komen de tieners van Friends of God bij elkaar tijdens de kerkdienst.

Kinderen zijn welkom in de gemeente. Er zijn een paar jonge kinderen die soms bij hun ouders blijven zitten. Als ze zin hebben in spelen dan kunnen ze in de achterzaal terecht. We vinden het ook belangrijk dat ze vertrouwd raken met de verhalen uit de bijbel over God en de Here Jezus. We hebben mooie filmpjes met een kort bijbelverhaal die we laten zien en een kleurplaat om te kleuren. De kleintjes vinden dit erg leuk. Soms plaatsen we achterin de kerkzaal een tafel waar ze aan kunnen zitten en kleuren. Op die manier zijn ze er helemaal bij.

“Elke zondag heb ik een plek om naar toe te gaan met mijn dochters.
Het voelt als een veilige plek. En als de dominee uit de Bijbel leest en preekt, gaat het steeds over iets dat ik meemaak in mijn leven.”