Jongeren

Friends of God

De tieners vormen met elkaar Friends of God. Een groep van circa 10 tieners in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Elke veertien dagen komen zij in de achterzaal van de kerk op zondagochtend bij elkaar tijdens de kerkdienst. Onder leiding van 4 verschillende tienerleiders lezen zij een gedeelte uit de Bijbel waarover zij vervolgens mij elkaar in gesprek gaan of samen een opdracht maken. We vinden het belangrijk dat er ook voldoende ruimte is om elkaar te ontmoeten en de onderlinge band te versterken. Daarom organiseren we zo’n 6 keer per jaar een gezellige avond. We vieren bijvoorbeeld samen Sinterklaas, houden een spelletjes avond, gaan samen bowlen, bezoeken de EO-Jongerendag en eten gezellig met elkaar.

“Ik vind het leuk om met de andere tieners van Friends of God op een begrijpelijke manier te praten en leren over onderwerpen uit de Bijbel.”

De Bijbel open met jongeren

Elke veertien dagen komt een groepje jongeren bij elkaar die het verlangen hebben om God te leren kennen. Deze groep is speciaal bedoeld voor jongeren die niet groot zijn gebracht met de Bijbel en het geloof in Jezus Christus. We lezen een gedeelte uit de Bijbel in Gewone Taal, zodat de taal geen belemmering hoeft te zijn om te begrijpen wat God tot hen te zeggen heeft. Vervolgens bespreken we met elkaar wat er precies staat, wat de boodschap in het gedeelte is, wat het laat zien over het karakter van God. Het is een open groep waar geïnteresseerden kunnen aansluiten. Een Bijbel in Gewone Taal ligt altijd klaar voor nieuwe jongeren, ook om mee naar huis te nemen.

Deze jongeren zien we niet altijd op zondagochtend, maar maken toch door deze avonden deel uit van onze gemeente!

“Ik heb het verlangen om meer te leren over Jezus en dichter bij God te leven!”